10 gode tips til å spise ren mat

Mat er som kjent din billett til god helse. Om man spiser dårlig og usunn mat så vil kroppen din vise det med overvekt og uren hud og lignende. Derimot kan man begynne å spise rene, sunne og friske råvarer som frisk frukt, masse grønnsaker, fisk og kjøtt og både kroppen din og sinnet ditt vil komme til å takke deg, da kropp og sinn påvirker hverandre og vil styrkes og virkelig blomstre opp med en slik livsstil.

Denne livsstilen med ren mat vil også virke som en katalysator da gode vaner gjerne påvirker hverandre og spiller positivt inn på flere områder i livet. Etter å ha spist sunt og balansert en god periode vil man merke at kroppen blir lettere og friskere og at man får mer energi og glede. Av dette igjen vil man komme inn i en god sirkel hvor man jo bedre resultater man får vil få mer selvtillit og føle seg bedre og dette vil igjen påvirke det sosiale livet ditt en veldig positiv måte. Hvem ønsker vel ikke å omgås glade og friske mennesker med god selvtillit og et positivt syn på livet og seg selv!

Metoder & Tips til å spise ren mat :

1. Spis masse planter! Planter er sunt og godt og bidrar til å holde kroppen frisk.

2. Inkluder kjøttmat i middagene dine. For å kunne spise renest mulig kjøtt, legg alle kjøp til din lokale slakter og bruk det kjøttet som du får her.

3. Spis korn og brun ris med god samvittighet.

4. Spis helst færre ingredienser i hvert måltid hver dag.

5. Spis små måltider og helst 5-6 måltider per dag. Grunnen til dette er å holde blodsukkeret mest

mulig stabilt slik at energien din holder seg jevn og god hele dagen.

6. Spis det sunne fettet! Fett er livsviktig for hjernen og mange andre organer i kroppen og det inngår i tallrike prosesser i kroppen din hver bidige dag. Spis olivenolje, kokosolje og ta tilskudd av omega 3 og 6.