Master cleanse – kjendisenes favoritt

Det er mange måter å gå ned i vekt på, og de fleste innebærer et variert og sunt kosthold, kombinert med regelmessig fysisk aktivitet. Selv om dette prinsippet er ganske enkelt, er det fremdeles mange som sliter med å bli kvitt de ekstra kiloene, og ofte ser man til kjendiser for å finne inspirasjon

Å drikke seg til sunnhet

Kan man leve av bare sitronjuice, lønnesirup og kajennepepper? Det hersker nok liten tvil om at dette ikke er et bærekraftig kosthold over lang tid, men dette er altså ingrediensene i den kjente juice-fasten Master Cleanse. Dietten varer i minst ti dager, og mange rapporterer å ha gått ned så mye som ti kilo etter denne tiden. Noen velger å følge dietten i hele 40 dager, men de fleste holder seg til minimums-lengden. Hver dag drikker man én liter lunkent saltvann til frokost for å skylle fordøyelsessystemet innenfra. I tillegg til juicen, inntas også en lakserende te av mange under fasten. Den spesielle oppskriften skal også sørge for at kroppen kvitter seg med avfallsstoffer og gifter som har samlet seg over tid, og regnes som en såkalt detox-faste.

Slanke-stjerner i sikte

Selv om det hersker stor uenighet blant folk om hvorvidt master cleanse virker eller ikke, er det utallige kjendiser som sverger til denne dietten:

  • Supermodellen og TV-verten Naomi Campbell forteller at hun gjennomfører Master Cleanse tre ganger i året for å holde på sin perfekte panter-aktige figur.
  • I samråd med kostholds-spesialist gjennomførte sangerinnen og superstjernen Beyoncé Knowles en tidagers Master Cleanse. I ettertid ble det uttalt at hun gikk ned hele ni kilo etter gjennomført faste.
  • Skuespiller og rockestjerne Jared Leto, kjent fra filmer som Requiem for a Dream, skal ha gått ned nærmere tretti kilo for å bli kvitt den ekstra vekten han la på seg til en filmrolle med Master Cleanse.